ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Тотев: Не одобрявам в една предизборна кампания да се хули Пловдив

Базови познания за градско управление липсват на кандидатите, смята кметът по повод днешния тв дебат

Пловдив е в прекрасно финансово състояние и няма нужда да се коментират неща, които не са верни, подчерта градоначалникът

Иво Дернев

„ Не одобрявам в една предизборна кампания да се хули града. За съжаление това се случва, но не е правилно. Не можеш да хулиш нещо, което след това искаш да пазиш и управляваш. Не трябва по този начин да се подхожда”, каза кметът Иван Тотев по повод днешния телевизионен дебат. Той се спря на темите с туризма и финансовото състояние на общината, които бяха поставени от някои от кандидатите за градоначалник в студиото на Нова телевизия.

„ Не знам Славчо Атанасов с какви данни за броя на туристите в Пловдив за 2019г. разполага, но аз мога да кажа, че туристите са повече и няма никакво съмнение в това. Няма никакви официални данни в тази посока все още, но ние отчитаме ръст по всички показатели. Имаме ръст в продажбата на билети, на посещенията на културните институции в града, в Стария град. Нямаме никакво съмнение. А и това се вижда. Вижда се, че Пловдив е град, който е изпълнен със живот и това е една добра последователна политика”, коментира Иван Тотев.

„ Днес слушах и за дупката в бюджета. Разберете, базови познания за градско управление липсват на кандидатите. Няма дупка в бюджета. Дупка в бюджета означава да не можем да си платим текущите разходи. Пловдив има планирани за тази година 150 милиона лева местни приходи. Общите заеми, които Пловдив като град има, са 65 милиона, но това не е дупка в бюджета. Когато аз влязох в общината заемите на Пловдив бяха много повече от 65 милиона. Само единият беше 50-милионовият заем на Чомаков. Но това не е проблем за една функционираща община. Тези заеми си се изплащат нормално. Всеки, който има заем за апартамент знае, че това не му е дупка в бюджета- той си има месечна вноска и си я изплаща. Заемите на Пловдив са същото нещо и ние пренебрежимо малко даваме от общинския бюджет за обслужване на заеми. Пловдив е в прекрасно финансово състояние и няма нужда да се коментират неща, които не са верни. Ние от осем години водим кампания „Елате правете бизнес в Пловдив” и в същото време сега се обяснява как в Пловдив няма пари за нищо. Но това се приказва, защото са избори. Слушам ги какво говорят, но смятам, че който и да спечели, ще се научи”, каза още кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Ти няма ли най-после да се махнеш от тоя град бе смешен нещастник!
    Я си еби майката крадлива и си бий камшика!
    Ти си най-слабия,най-крадливия и най-подставения кмет на тоя град,с два пъти нагласени избори бе келеш!!!

  2. Прав си не плюйте. Не викаъте дядо божи. Здравка иска тя и Владко, ако може и Евелинчо да са в общинскя съвет. Друго не ще. Евелинчо и Здравка не щат да работят.

  3. Клептократът с Големите Разноски вмести да „не одобрява ХУЛИ“ сиреч КРИТИЧНИ ЗАБЕЛЕЖКИ ПО ОПОСКВАНЕТО ОТ ФАМИЛИЯ МАМИНА нека потърси, намери, подкупи и осигури Правилно КРИВОсъдие за своите золуми.
    След падането на САРБ = ГЕРБ в Града и след ЦвеЦве няма вече . . . тенекийка, не!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина